0181-318243
info@fysiohellevoet.nl

Veelgestelde vragen

De eerste keer dat u onze praktijk bezoekt, verzoeken wij u uw zorgpas, een legitimatiebewijs en een handdoek mee te nemen. Indien aanwezig neemt u ook de verwijzing van huisarts of medisch specialist mee. Zonder verwijzing kunt u bij ons terecht via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF).

Tijdens de eerste behandeling proberen wij inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen en een onderzoek naar uw houding en bewegingen uit te voeren. Het is noodzakelijk om te weten wat uw klachten heeft veroorzaakt of nog laat voortduren. Op basis van het onderzoek stellen wij in overleg met u een behandelplan op. Als blijkt dat wij meer informatie nodig hebben, nemen wij, als u dat goed vindt, contact op met uw verwijzend arts.

Ja, u kunt uw afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verplaatsen of afmelden. Indien u minimaal 24 uur van tevoren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. In de behandeltijd die voor u is gereserveerd kan dan een andere patiënt worden behandeld. Een niet (op tijd) afgemelde afspraak kunnen wij niet bij uw verzekering declareren en kan bij uzelf in rekening gebracht worden. We helpen u graag om een andere afspraak te plannen.

U kunt bellen op 0181-318243 of mailen op info@fysiohellevoet.nl. Ook is het mogelijk een afmelding door te geven door deze in te spreken op ons antwoordapparaat.

In geval van geplande afwezigheid van uw fysiotherapeut (vakantie/cursus) doen wij ons uiterste best voor waarneming te zorgen. Als uw fysiotherapeut onverwachts niet kan werken, bellen wij u zo snel mogelijk op om uw afspraak te verzetten. U bent natuurlijk vrij om ervoor te kiezen om uw behandeling pas te vervolgen als uw fysiotherapeut zelf weer aanwezig is.

Voor de deur hebben we een grote brede parkeerplaats, waar altijd plek is. De loopafstand naar de entree bedraagt nooit meer dan 30 meter. Er zijn 2 ruime invalidenparkeerplekken voor de hoofdingang, met een aflopende stoep (rolstoeloprit). Mocht u een afspraak hebben op een andere etage, dan bevindt zich in de hal een ruime lift waar makkelijk een scootmobiel in past, De meeste afspraken voor de fysiotherapie vinden plaats op de begane grond, rechts na de schuifdeuren in de hal. Wees van harte welkom!

Alle behandelkamers zijn goed toegankelijk met een rolstoel. 2 Van onze kamers zijn zelfs zo ruim, dat u daar met uw scootmobiel in kan draaien. Mocht u dat nodig hebben dan maken we gebruik van deze kamers. Onze oefenzaal is ook zeer geschikt om in te trainen met een rolstoel. Daar een scootmobiel teveel strepen op de gymzaalvloer geeft, het verzoek bij gebruik van de oefenzaal uw scootmobiel te parkeren in de hal of naast de wachtruimte. We hebben een rolstoel of rollator voor u klaarstaan die u in de oefenzaal kan gebruiken mocht u dat nodig hebben.

Fysiotherapie is vrij toegankelijk en in veel gevallen is geen verwijsbrief nodig. Bij een chronische indicatie, zoals na een operatie, een beroerte of claudicatio, kan dit wel nodig zijn. Bij het maken van de afspraak en tijdens de intake kijken we met u mee wat er nodig is voor eventuele vergoeding.

Of u in aanmerking komt voor vergoeding hangt af van uw verzekering en voor welke klachten u behandelt gaat worden. U kunt dit nakijken in de voorwaarden van uw polis, navragen bij uw verzekeraar of overleggen met onze assistente.

Maandag 7.45 uur tot 20.00 uur Dinsdag 7.45 uur tot 20.00 uur Woensdag 7.45 uur tot 17.30 uur Donderdag 7.45 uur tot 20.00 uur Vrijdag 7.45 uur tot 17.00 uur

Bij een aantal klachten of situaties kan de fysiotherapeut u thuis bezoeken, bv na een nieuwe heup. Wij kijken graag met u mee of er mogelijkheden zijn aan huis te behandelen mocht dit wenselijk zijn.

Het ruime invalidentoilet is uitgerust met een commode voor als onze jongste bezoekers een rustige plek nodig hebben voor hun persoonlijke verzorging. Deze bevindt zich net na de schuifdeuren voor de praktijk.

crossmenu